Har du haft ont i nacken en längre tid? Eller är dina nacksmärtor återkommande och du är nackontriktigt trött på dem? Kanske är du även stel i nacken och får smärtor som orsakar huvudvärk? Du kan minska dina besvär med 75% genom att röra på dig och göra våra nackövningar med foam roller.

Att ha ont i nacken och axlar är en av de vanligaste åkommorna i Sverige idag. Vi sitter ned allt mer i vår vardag och besvär med stelhet och smärtor i nacken växer sig större år för år. Självfallet kan det finnas många orsaker till varför du har ont i nacken. Några vanliga orsaker är: sovit i en konstig ställning, felaktig arbetsställning, suttit i drag eller överansträngt en muskel när du tränat eller lyft tungt. Om du är orolig eller stressad kan det också göra att du spänner musklerna och får ont. Oavsett orsaken är det hemskt att ha ont i nacken. Men nacksmärtan kan bli så mycket bättre genom att röra på sig och framför allt genom att komplettera med enkla foamroll-övningar hemma.

 

Övning nummer 1

Lägg din foamroller som under din nacke när du är i liggande position. Se gärna till att ha en matta under att ligga på så du kan ligga så skönt och avslappnat som möjligt. Börja sedan gunga huvudet fram och tillbaka så att du känner hur foam roller masserar och hittar de där fina punkterna. Viktigt att känna efter själv hur den tar och anpassa dina rörelser.

Övning nummer 2

Detta är en lite längre video som på ett väldigt bra sätt förklarar hur nacksmärta kan orsakas av dålig hållning och problem med korsrygg och axlar. Väldigt bra och grundläggande övningar i videon. Dessa är speciellt viktiga för dig som sitter mycket framför datorn eller har ett stillasittande jobb!

Övning nummer 3

I denna videon visas en övning som brukar vara lite utav en favorit hos många. Man ställer sig mot en vägg med sin foamroller och sätter press mot den med sin kropp. Foamrollern placeras i nacke/axel/skuldra där man själv lyckas hitta de punkter som känns mest och bäst.

 

De tre övningarna ovan är de bästa och mest effektiva för att bli av med sin stelhet och ont i nacken. Men glöm inte bort att röra på sig regelbundet och träna är den bästa medicinen mot smärta i nacke och axlar.

Kör hårt!

 

 

Vad tyckte du om sidan? Hjälp oss att bli bättre!

foamroll
3.6 (71.96%) 204 röster