Armhävning, situps eller uppmjukning med foam roller. Tillfällena när en träningsmatta kommer till användning är många. Golv är oftast väldigt smutsiga och genom att lägga ut träningsmattan så blir underlaget skönt, men framförallt rent.

En träningsmatta är praktisk att ha om du regelbundet gör golvbaserad styrketräning. De är också fantastiska om du regelbundet använder foam roller eller stretchar isttandes. Beroende på din situation är dock en träningsmatta inte alltid helt nödvändig, men visst skadar det inte att utföra träning på ett skönt sätt?

Det första som jag tänker på när det kommer till en matta för träning är yogamattor. Det är dock långt ifrån endast yoga som användning av en träningsmatta kan komma väl tillhands. Nummer ett är att det blir skönare att hålla till på en matta än ett hård, kallt och smutsigt golv. Här pratar vi om publika träningsanläggningar där mycket folk samsas om utrymmet. Om du gör de flesta träningspassarna hemma är det inte nödvändigt att ha en träningsmatta. Om ditt golv är någon sorts matta, behöver du verkligen inget annat än golvet nedanför dig. Om dina golv är av trä kan en enkel badhandduk räcka. Du kommer förmodligen att finna att om du gillar yoga, pilates eller någon sorts trigger point som foam roller så kan ett köp av en träningsmatta kommer att vara mer gynnsam för din träning. Träningsmattor tenderar att ligga snyggt mot golvet och glider inte typiskt som en handduk gör. Du får bättre dragkraft på en träningsmatta, och kan träna effektivare.

Köp din träningsmatta hos:

Fri frakt på alla ordrar, fria returer, prisgaranti och väldigt många mattor att välja på.

Besök butiken

Prova träningsmattor innan köp

Du kan enkelt att få hjälp med val av matta för hemmabaserade träningspass. Har du redan ett träningskort så hör med personal där vad dom tycker passar till olika sorts träning. Prova och eventuellt även låna mattor som erbjuds i ditt gym för gruppklasser. Det är främst en smaksak om träningsmattan ska vara tjock eller small.

Risk att använda andras mattor

Varför ska du köpa en egen träningsmatta? Därför att gym och träningssalar är en grogrund för bakterier. Allting från maskinerna till vikterna, och även omklädningsrummen berörs av många personer under dagen. Träningsmattorna som erbjuds i gymmet är tyvärr inget undantag. Att göra övningar på mattan som tillhandahålls i viktrummet är bekvämt, men det är nog inte den mest sanitära. Att ha din egen matta för att komma in i gymmet är betydligt renare. Det ger dig också flexibiliteten att göra dina övningar när som helst önskas, även när mattan som erbjuds i gymmet används av andra gäster. Du behöver inte vänta på din tur eller ändra ditt träningspass.

Vad tyckte du om information om träningsmattor? Hjälp oss att bli bättre!

Vad är foam rolling?
Vad tyckte du?