Massagebollar, lacrossebollar eller triggerbollar, kärt barn har många namn! De har alla gemensamt att de kan användas som effektiva massage och triggerpunktsverktyg!

Massagebollar används främst för en typ av själv-massage där den till skillnad från en foam-roller ger mer lokal och ”triggerpunkt” behandling. En massageboll fungerar som så att man applicerar ett (i de flesta fall) statiskt tryck på en 7323341645024_001utvald muskel eller ”trigger punkt” på kroppen. Man kan även röra sig något för att få en mer täckande och djupare behandling. Genom att applicera tryck på specifika punkter på kroppen har du möjlighet att hjälpa till vid musklernas återhämtning men framför allt mjuka upp stela muskler och leder och på så sätt må bättre!

Köp din massageboll hos:

Bra utbud och prisgaranti.

Besök butiken

Hur fungerar en massageboll?

När man använder massagebollar  ”Self Myofascial Release”, eller ”SMR” som de 7323341165768_001senaste åren tagit resan från en mystisk teknik använt enbart av elitidrottsmän, tränare och terapeuter till att bli omåttligt populär hos människor på alla nivåer av träning och motion. Det ökar även blodcirkulationen vilket gör musklerna mjukare och spänningar släpper. Ett starkt växande målgrupp är personer som sitter ned mycket i sitt arbete och får problem med nacke, axlar och rygg. Här kan en massageboll vara behjälplig då den tillskillnad från en foam roller kan användas under tiden du jobbar. Du kan enkelt ha den bakom rygg eller nacke när du sitter på din kontorsstol. 

Köp massagebollar i alla olika former hos Bodystore, fri frakt på alla ordrar!

Hur använder man en massageboll?

Trots att man är ny till att använda massagebollar är det verkligen ingen rocket-science. Du kan använda den liggandes eller sittandes. Först och främst måste du identifiera vart du har ont och hitta punkten som känns mest känslig. Men här kommer ett stort MEN, oftast är det faktiskt så att där du är öm eller har ont inte är den platsen där du bör behandla med din massageboll. Kroppen kan helt enkelt signalera smärta och ömhet på ett annat ställe än där faktiskt orsaken till det sitter. Så vill man vara riktigt effektiv i sin behandling bör man leta information om var man har ont och vad i kroppen som gjort att man fått den smärtan. Här är ett YouTube-klipp som funkar riktigt bra i att lära sig om triggerpunkter i kroppen baserat på var man har ont: 

Använd denna innan du behandlar dig med din massageboll eller foam roller för att få en så effektiv behandling som möjligt. Se längre ned för populära övningar att göra med massagebollarna.

Vilken massageboll ska man köpa?

Vill man köpa sig en massageboll så kan man titta åt ite olika håll. I ärlighetens namn så funkar det mesta. En golfboll, lacrosseboll och även en tennisboll för den som vill ha lite mjukare behandling. Men om man ändå ska skaffa sig en tycker jag att man lika bra kan köpa sig en riktig, det kostar inte många kronor.

Övningar med en massageboll

Nedan är en bra video av duktige Yuri Elkaim som sammanfattar de bästa och mest populära övningarna med massagebollar.

Vad tyckte du om sidan? Hjälp oss att bli bättre!

foamroll
3.6 (71.96%) 204 röster